Предаването на Нова уличи Борислав Борисов в схеми за забогатяване…

 

Предаването „Разследване" на Нова телевизия, уличаващо общински съветник в схеми за забогатяване, предизвика бурна реакция  в Столичния общински съвет. От ГЕРБ поискаха оставката на Борислав Борисов, който е от квотата на БСП. Съпартийците му ще излязат със становище утре.

 

В "Разследване" на 29 април журналистът Марин Николов показа схеми, по които съветникът е придобил голям брой терени и апартаменти в София. Той заменил близо 500 кв. метра земя в столицата срещу миялна машина, сушилня и хладилник. 

 

Семейството на Борисов придобило и право на строеж върху три големи терена в квартал „Красна поляна". Съпругата на общинаря ги купила от „Софийски имоти" през 2003 г., когато той е бил действащ съветник. После следва продажба на подставено лице и обратна покупка. Собственик вече не е съпругата му Румяна, а нейната фирма.

 

Днес екипът на Новините на Нова не откри Борисов за коментар.

 

Съпартийците му коментираха, че не разпъват чадъри над никого и също ще настояват за проверка. ГЕРБ заявиха, че ще сезират прокуратурата, НАП и Комисията за конфликт на интереси. 

 

Репортер: Рада Богданова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова в сайта Nova Play.