Финалът на турнира ще бъде в София

България спечели домакинството на Евроволей 2015 за мъже в съместна кандидатура с Италия. Те бе предпочетена пред тази на Финландия и Естония, а новината бе официално съобщена от Европейската волейболна конфедерация /CEV/.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе в пет града. Три от тях са български - София с "Арена Армеец", Варна с "Дворецът на културата и спорта" и Пловдив с новостоящата се зала "Цар Симеон". В Италия срещи ще има в Катания и Месина.

Финалът на турнира ще бъде в България и ще се играе в зала "Арена Армеец", в която вече се проведоха финалите на Световната лига за последния сезон.

"За нас е чест, че Бордът на директорите на CEV предпочете България и Италия за домакин на Евроволей 2015. Сигурен бях, че няма кой да ни бие, но все пак трябваше да изчакаме решението. Имаме страхотна база, която ще стане още по-добра през 2015 г. с реконструкцята на Двореца на културата и спорта и откриването на "Арена Цар Симеон" в Пловдив. Италия пък е буквално моднията диктатор на Европа във волейбола. Каква по-добра комбинация? Имаме страхотни съвместни идеи, които съм сигурен, че ще впечатлят Европа", заяви председателят на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров пред официалния сайт на централата.