Всички членове на СИК във Врачанско смятат, че изборите при тях са опорочени

Нарушения има и в Северозападна България. Всички членове на Секционна избирателна комисия във Врачанско смятат, че изборите при тях са опорочени. Причина за това са изборни екскурзианти, които имали временни удостоверения за адресна регистрация във видимо необитаеми от години къщи.


12-те непознати пристигнали в Сираково от врачанското село Галиче, от Бяла Слатина и от Своге. По всичко личало, че са организирана група, убедени са местните.


На единия от адресите по падналите върху пътеките клони и високата, неутъпкана трева ясно личи, че тук наистина отдавна не стъпвал човешки крак. Същото е положението и на останалите два адреса. Няма дори ток, а съседите не са виждали никой нито да влиза, нито да излиза от деня на регистрацията на 26 април до днес.


В съседното село Добролево екскурзианти гласоподаватели пък дошли чак от Кюстендил. Всички пуснали бюлетини, защото законът им дава това право. 


Според местните хора обаче гласуването не е реално, защото екскурзиантските гласове формират конкретен процент вероятно за една конкретна политическа сила.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Румяна Попова