Вече има глобени родители, допуснали децата си в дискотеките след 22:00 часа

Засилени проверки започнаха в нощните заведения на Враца след смъртта на 16-годишния Ники. Момчето почина след жесток побой пред дискотека в града. 

 

Вече има глобени родители, които са допуснали децата си в дискотеките след 22:00 часа. 

 

Според Закона за закрила на детето, родителите и настойниците са длъжни до придружават детето си на обществени места след 20:00 часа, ако то не е навършило 14 години и след 22:00 часа, ако е навършило тази възраст, но все още е непълнолетно. 

 

„Специално за 7-те преминали полицейски операции бяха констатирани наличието на близо 30 деца след законоустановения срок”, обясни Валери Пеевски – секретар на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

 

По време на поредната проверка дори след полунощ в заведенията има 15-годишни. Родителите им подписват актовете, сърдят се на екипа ни, на децата си и на полицаите.

 

„Санкциите са между 300 и 500 лева за родителите, които не са осигурили пълнолетен дееспособен придружител в случаите, в които те не могат да придружават децата си след 22:00 часа, а санкциите, които касаят собствениците на заведения, тръгват от 2000 лева нагоре”, обясни Валери Пеевски.

 

Повече по темата гледайте във видеото!