Общата стойност на инвестицията е 80 млн. лева

От днес, 4-ти декември, летището в Бургас обслужва своите пасажери в новия пътнически терминал. Той е проектиран, за да поеме 2 млн. и 700 хиляди пътници при качествено нови условия. Общата стойност на инвестицията за изграждането на терминала е 80 млн. лв.
  
Новата сграда се простира на площ от близо 21 хил. кв. метра. По думите на изпълнителния директор на Летище Бургас Георги Чипилски, гишетата са два пъти повече отпреди – 30.
 
Проектиран от известни архитекти и дизайнери, новият пътнически терминал съчетава модерен интериор и неповторима ваканционна атмосфера, преплетени идейно със символа на българската роза.
 
Общата стойност на инвестицията за изграждането на терминала и свързаната с функционирането му инфраструктура е 80 млн. лв.
 
Новите пътнически терминали на Летище Бургас и Летище Варна донесоха на дружеството приз за „Най-голяма инвестиция в туризма на 2013 г.“
 
Сградата се простира на площ от близо 21 000 кв. метра, с обширни площи за пристигащи и заминаващи пътници. Приложена е най-модерната линия за управление на системите за обслужване на пътници и багаж, с пълна интегрираност на отделните системи и електронно измерване и регулиране на процесите в терминала. Модерна техника за обслужване, енергоефективност и гъвкаво разпределение на пространствата допълват предимствата на новата сграда.
 
Атрактивни търговски зони с ресторанти, барове и магазини на известни марки, както и комфортни открити пространства се предлагат в  услуга на пътниците на Терминал 2 на Летище Бургас.
 
По случай откриването на новия пътнически терминал и Деня на Бургас, на 5 декември от 13 до 16 часа, ще се проведе  Ден на отворените врати за всички граждани, които желаят да разгледат новия терминал и да усетят неповторимата му атмосфера, придружен с много игри и изненади за децата.