22-е годишния Мони от Смолян, който е с детска церебрална парализа мечтае да се лекува в Поморие

Преди дни в новините ви запознахме с 22-е годишния Мони от Смолян, който е с детска церебрална парализа. Тогава той ни сподели мечтата си - да се лекува в специализираната болница за рехабилитация в Поморие. Зрители на Нова веднага се отзоваха на молбата за помощ.


В деня на хората с увреждания Мони сподели дългогодишната си мечта: „Искам да отида във филиал Поморие за рехабилитация на кални бани и моля за съдействие”.


Веднага след излъчването  на тази молба с нас се свързаха от Лайанс клуб-Смолян и пожелаха да сбъдне мечтата на Мони. Екипът ни пък се свърза с директора на Специализираната болница в Поморие, Плумелина Мичева. Тя също с готовност реши да подаде ръка на болния младеж. След като съдействаме за осъществяване на телефонна връзка между нея и Мони разбираме, че мечтата му е на път да се сбъдне.


„Март месец имам уговорка с директорката да и се обадя и да потвърди дата кога да заминавам за лечение. Много съм щастлив. И знам, че по Коледа се случват чудеса и една хубава моя мечта се сбъдна”, обясни Симеон Узунов.


Мони казва, че не намира думи да благодари и на Лаянс клуб, които освен транспортните разходи ще му подарят и допълнителна седмица престой и процедури в болницата.


„Благодаря на всички, които ми помогнаха да замина във филиал Поморие. Искам да благодаря на Нова Телевизия, защото ако не беше тя, това нямаше да се случи. И искам да кажа, че държавата трябва да увеличи клиничните пътеки, за да може повече деца в моето положение да могат да се лекуват”, допълни Симеон Узунов.  


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Анелия Веселинова