Алтимир Петаров получил сметка от 800 лв., от ЧЕЗ отрекоха да са спирали тока му

Зрител на Нова телевизия сигнализира за кражба на ток. Няколко къщи в ромската махала „Христо Ботев” в София са се закачили към мрежата на Алтимир Петаров. Така за януари мъжът получил сметка от 800 лева. Техници на ЧЕЗ констатирали кражбата, но не откачили съседите. А Алтимир разказва, че дръпнали шалтера на него.

 

Жителите на ромската махала реагираха агресивно на въпроса дали крадат наистина от тока на съседите си и категорично отхвърлиха твърденията.

 

Видях как се закачат и викнах патрул на 112. Чаках половин час, но кола не дойде. От централата пък казаха, че полицаите са минали и не са видели нищо нередно. Те изобщо не са минавали”, казва Алтимир.

 

След като получава голямата сметка, звъни в ЧЕЗ. Оттам изпращат екип, който констатира, че в действителност има кражби. Техниците обаче не режат кабела, с който съседите крадат тока. Причината е, че кабелът е след електромера и не отговаряли за него. Нещо повече – Алтимир разказва, че прекъснали и неговото захранване. Така той и семейството му останали на тъмно заради кражбите на съседите.

 

От ЧЕЗ отрекоха да са спирали тока на Алтимир. След намесата на екипа ни, изпратиха аварийна група, която сряза незаконния кабел. Обясниха, че са го направили на добра воля и това не влиза в задълженията им. Така на практика, ако съседите се вържат направят отново, Алтимир трябва да се справи сам. Той трябва да плати и голямата сметка за януари. Единственият случай, при който той би се разминал с това, е ако МВР започне производство за кражба на ток. На този етап обаче полицаите нямали достатъчно данни. Единствено обещаха да направят проверка.