Животът на Катерина обаче остава в опасност

16-годишната Катерина Матеева, която бе сгазена на автобусната спирка в Пловдив, е в стабилно състояние, но въпреки животът на детето остава в опасност. Днес на момичето е направена и първата операция на краката, които са премазани. То получи тежки фрактури на крайниците при инцидента.

 

Катерина е в девети клас в Руската гимназия. Заедно с още три свои съученички вчера следобед се прибирала към вкъщи. Катерина слиза първа на злополучната спирка, а останалите три момичета продължават с  автобуса, ставайки свидетели на шокиращата катастрофа.

 

Всички съученици на Катерина са потресени от случилото се. Въпреки шока те са готови да помогнат тя да се възстанови по-бързо. За операцията й сутринта класната й ръководителка  първа е дала кръв. Нужна е обаче още кръв.

 

Децата от класа  са готови да съберат чрез благотворителност парите за скъпоструващите пирони, които ще бъдат поставени на Катерина.

 

От прокуратурата съобщиха, че виновни за вчерашната катастрофа са и двамата шофьори. Гръцкият гражданин е навлязъл в кръстовището със 100 км/ч, а другият водач е отнел предимството му.

 

Живеещите в района твърдят, че това не е първият инцидент на автобусната спирка и настояват тя да бъде преместена на по-безопасно място.

 

Охранителните камери са заснели случилото се. Те ще помогнат да се определи вината на шофьорите. Но за това престъпление по закон те могат да получат до 3 години затвор или пробация.

 

Подробности за тежкия инцидент ще научите от видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев