Масовото купуване на гласове опорочи евровота, смята представителят на Реформаторския блок

След резултатите от евровота трябва да има предсрочни избори. На токова мнение е Касим Дал, преди време една от водещите фигури в ДПС, а днес част от Реформаторския блок със своята Народна партия свобода и достойнство.

 

„Според мен предсрочни избори ще има, защото този парламент не работи. Трябва да се направят спешни реформи в здравеопазване, образование, в икономиката и енергетиката – за всичко това е нужен действащ парламент”, заяви Дал в "Здравей, България". „Засега всичко зависи от действията на ‘Атака’.”

Още по темата

 

„След 25 май Бойко Борисов за пореден път е първа политическа сила и той си е в правото да иска предсрочни избори, каквито искаме и ние от Реформаторския блок”, поясни Касим Дал. В същото време „балонът, който наду Бареков, много бързо ще се пукне. Всички знаят кой пуска въздуха – банкерът, който плаща”.

 

„Преди това обаче трябва да спре това масово купуване на гласове, което опорочи всичко на тези избори. Такова чудо не е било, но за съжаление става още по-лошо”, отбеляза бившият организатор на структурите на Движението за права и свободи.

 

Според Дал най-много гласове купува именно ДПС, а „марката ‘Делян Пеевски’ продължава”. По думите му хората по регионите не познават Пеевски, който не е участвал в нито една предизборна среща.  

 

Участието беше с пари. Поголовно се купуваха гласове. Досега мислихме, че само гласовете на ромите се купуваха, този път всичко се купуваше... Лошото е, че прокуратурата не взема мерки”.

 

В студиото на „Здравей, България” Касим Дал заяви, че има преписка във Варненската прокуратура за купуване на гласове. В схемата участвал лично депутатът от ДПС Йордан Цонев, за което имало и данни от специални разузнавателни средства.

 

Целия разговор с Касим Дал ще проследите във видеото.