Детето беше с черепно–мозъчна и гръдна травма и претърпя три животоспасяващи операции

 

10-годишната Александра, която падна от втория етаж на дома за деца с умствени проблеми в Берковица, е починала в неделя вечерта в реанимацията, съобщиха от болницата.

 

При падането от близо 8 метра височина Александра получила черепно-мозъчна травма и сериозни наранявания на гръдния кош. Лекарите от болницата в Монтана направиха няколко животоспасяващи операции, но детето така и не дойде в съзнание. През цялото време заради тежките травми прогнозите им не бяха оптимистични.

 

В Дома за деца с увреждания в Берковица живеят 40 възрастни и само 4 деца, които още не са изведени от институцията. Живеят далеч от хората, дълбоко в гората.

 

От дома твърдят, че прозорците са били обезопасени, като са премахнати дръжките, но въпросният прозорец най-вероятно не е бил затворен плътно.

 

Все още не е ясно защо, как и точно по кое време на денонощието 10-годишното момиче  се е озовало в безпомощно състояние върху плочника под прозореца на стаята, в която живеело заедно с по-голямата си сестра и още едно друго дете. 

 

Репортер: Румяна Попова