Депутатът да има връзка с хора от службите за сигурност на Турция

 

„Привнасянето на идеология, на символи, някой от които са свързани с една от най-големите заплахи на съвремието ни като терористичната организация „Ислямска държава” показва, че в България може да има почва за подобни влияния. Притеснява ме, че има слоеве и групи в българското общество, които са податливи и могат да бъдат обект на такова влияние, на крайна религиозна интерпретация”. 

 

Това заяви в студиото на „Събуди се” депутатът от Реформаторския блок и председател на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов.  „С бежанските потоци и с това, което се случи в Сарафово е ясно, че не сме защитени достатъчно, затова мерките в тази посока трябва да бъдат на всички нива”, каза още Исмаилов. „Притеснително е, че в България навлизат форми на нетрадиционно разбиране и живеене на религията и исляма”, коментира Исмаилов. 

 

Той коментира обясни и каква е връзката му с Неждет Мензир, бивш директор на полицията на Истанбул и бивш министър на транспорта на Турция. „Неждет Мензир за мен беше като втори баща. Аз загубих на 7 години баща си, животът ме срещна с този човек, който е роден в Ардино.  Аз познавам цялото му семейство, всичките му приятели. Няма в Турция човек, който да е на над 35 години и да не знае кой е Мензир. Той в България е изключително познат”, обясни Корман Исмаилов. 

 

„Аз се запознах с него, когато той дойде в България като консултант на голяма инфраструктурна компания, която реализира строежа на централата в Гълъбово. Това беше преди да започна да се занимавам с политика. Той ме свърза с един негов приятел и направихме съвместно дружество за производство на стъклопакети”, разказа още депутатът.