В понеделник в съда не се яви Хюриет Сюлейманов, който предизвика катастрофа на 5 май 2014 година

 

Пореден подсъдим за убийство изчезна. В понеделник в съда не се яви Хюриет Сюлейманов, човекът, чийто автомобил се вряза в кола с четирима младежи в тяхното платно на 5 май 2014 година. Сюлейманов  до този момент има 12 присъди и въпреки това беше пуснат под домашен арест. Избягал е дни преди делото, подобно подсъдимите за убийството на Стоян Балтов и на братя Галеви. 

 

На 5 май Влади, Цвети, Ники и Иван тръгват на последното си пътуване, но така и не изминават последните 98 километра. Движещ се с висока скорост в тяхното платно автомобил ги удря челно. Влади и Ники умират, а след месеци борба за живот, Цвети умира в болницата.

 

Полицията намира Хюриет скрит в къща наблизо. Арестуван е, но след два месеца е пуснат в домашен арест въпреки притесненията на прокуратурата, че може да се укрие. „Опитвал съм да изкарам книжка, но нямам осми клас. Книжката не кара колата”, заяви самият той след задържането му. 

 

Девет месеца по-късно най-големите страхове на близките на загиналите се сбъднаха. 30-гoдишният Хюриет не се яви в съда в Ловеч, за да отговаря за действията си. Изчезнал е от дома на родителите си в село Сеслав, където беше под домашен арест.

 

Лично аз от две седмици не съм контактувал с него, тъй като той изпълнява мярка домашен арест в село Сеслав, община Кубрат. Всяка вечер е проверяван от полицията, има документи в делото”, заяви адвокатът му Владимир Маринов. Той обясни, че с подзащитния си е контактувал по телефона. Следващото заседание трябва да се състои на 23 февруари, ако Хюриет бъде открит.