Лаконичният им коментар бе единствено, че това е решение на премиера

 

Появи се информация в пресата, че лидерът на РЗС Яне Янев е назначен за съветник на премиера Бойко Борисов с ресор "борба с корупцията". Тази новина бе потвърдена и в прессъобщение от "Ред, законност и справедливост" РЗС. Депутатите в парламенат обаче не бяха особено словоохотливи по тази тема. Лаконичният им коментар бе единствено, че това е решение на премиера.

 

Никой не се нае да коментира качествата и това удачно ли е именно Яне Янев да заема този пост.

 

"Всеки си преценява кой ще назначи за съветник и по какво да го съветва. Те се уволняваха, сега се назначават”, бе коментарът на Красимир Каракачанов.

 

Цветан Цветанов пък буквално избяга от камерата на Нова телевизия.

 

"От гледна точка на отколешната дружба на Борисов и Янев това е съвсем закономерно назначение. Мен специално не ме учудва. Друг е въпросът доколко той ще бъде ефективен или пак ще бъдем свидетели на поредните димки в обществото”, заяви Атанас Мерджанов от „БСП – Лява България”.

 

В неофициални разговори депутатите не звучат доволни от това назначение. Самият Яне Янев не вдига телефона си от вчера, но в прессъобщението от РЗС той заявява, че ще ограничи публичните си изяви, защото ще бъде зает с важния ресор като съветник на Борисов.