Според компанията проектът е печеливш за българското правителство

"Проектът на "Уестингхаус" за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" е изключително важен и печеливш за българското правителство. Цената на тока ще се понижи значително и България ще се превърне в център на регионалната ядрена енергетика. Ще се отворят работни места за повече от 20 000 души". Това заяви Азиз Даг, вицепрезидент на "Ключови клиенти в Европа, Близкия изток и Африка" на "Уестингхаус" по време на дискусията "Енергийна сигурност и достъпност чрез енергийна диверсификация".

 

Над 20 дипломати посетиха събитието, сред които - посланиците на Япония, Корея, Ирландия и представители на британското, немското, норвежкото, турското и китайското посолство. Заместник-посланикът и търговският съветник на посолството на САЩ в България също се включиха в дискусията.

 

Повече от 60 бизнес лидери взеха активно участие в срещата.

 

"Можем да приемем, че присъствието на "Уестингхаус" на българския пазар ще създаде условия за подобряване на бизнес средата, ще допринесе за бизнеса на всички наши членове и ще бъде печелившо за България като цяло", заяви председателят на БФБЛ Ираван Хира, цитирана от БГНЕС.

 

"С нетърпение очакваме преговорите с правителството и сме оптимистично настроени относно бъдещето на тази красива страна.", сподели Майкъл Кърст, вицепрезидент по стратегическите въпроси и външните работи на "Уестингхаус".