Причината - неявяване на две вещи лица, изготвили 3 съдебни експертизи

 

Отложиха делото за катастрофата, при която загина 11-месечно момиченце от Созополското село Крушевец. Причината е неявяване на две вещи лица, изготвили общо три съдебни експертизи. Подсъдимият - Костадин Стоянов днес за първи път проговори пред съда.


„Съжалявам за случилото се”. С тези думи бившият граничен полицай Костадин Стоянов се обърна за пръв път към родителите на 11-месечната Красимира и съдебния състав. В нощта преди инцидента на тържеството, на което празнували юбилей на негов колега пил не повече от половин литър вино. Няма спомен за катастрофата. 

Още по темата

 

След инцидента се опитал да прави сърдечен масаж и изкуствено дишане на момиченцето, но тълпата го избутала. Семейството не приема извиненията. Бившият граничен полицай отрече да е пушил марихуана, въпреки положителния резултат при кръвните тестове.„Употребата на канабис прави шофьорите непълноценни”, обясни съдебният лекар д-р Косьо Янков. 


Автотехническата експертиза, представена в съда, сочи, че Костадин е шофирал с 46 километра в час в населеното място. Няма спирачен път, автомобилът е напълно изправен. Заключението на вещите лица е, че инцидентът е заради грешка на водача. Делото продължава на 27 март.

 


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова