Той беше категоричен, че подкрепата им за правителството не е безгранична

„Факт е, че в България има цели региони, в които вилнее битова престъпност. 70-80% от тези престъпления ги извършват представителите на един етнос. А политиците, от трибуната на Народното събрание, се опитват да замазват положението и се правят, че не виждат този проблем”, каза в „Събуди се” Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт.

 

Той допълни, че тъй като правителството не задейства лостовете, за да се справи с този проблем, те правят декларация, с която ги подсещат, че тяхната подкрепа не е безгранична и безрезервна. „Подкрепили сме това правителство поради факта, че то прие да вкара няколко основни точки от нашата програма в основната програма за управление. Едно от нещата беше да се вземат мерки за справяне с битовата престъпност”, каза той. По думите му парламентарната трибуна е за това – да се поставят проблеми.

 

Според него етническото напрежение се поражда от това, че някой не си плаща токът, водата и краде, а не от това, че от трибуната на Народното събрание се казва истината. „Казваме това, което говорят хората”, допълни той.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.