Няма спортист, който да не взима добавки, твърди журналист

 

„Има разлика между химия и допинг. Няма професионален спорт, който да не зависи от приемането на хранителни добавки. Няма спортист, който да не употребява такива неща". Това заяви журналистът Георги Банов в предаването "Комбина". 

 

По думите му обикновено тези, които взимат по-лоши вещества, след това "светват червено", а взимането на химически добавки е цяла индустрия. 

Още по темата

 

Темата за допинга, стероидите и цената да бъдеш бърз и силен бе в центъра на горещата съботна дискусия в рубриката "Без комплекси”. 

 

„По време на комунизма нашите спортисти- борци и щангисти, бяха употребявани само като жива плът. Имало е и смъртни случаи”, разказа Адела Пеева, режисьор на филма „В името на спорта” от 1983 година.

 

Филмът, който е бил забранен, разказва за методите на Иван Абаджиев - треньор на родните щангисти. 

 

"Абаджиев правеше така, че всички да се състезаваме кой е по-силен. Това ставаше чрез тренировки, но и чрез забранени средства. Отиваме в  скотобойната и започваме да взимаме витамини, както те ги наричаха. Имало е и витамини, разбира се, но основно други неща", сподели Антон Коджабашев- трикратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести. 

 

Той заяви, че дължи огромните си успехи на таланта си, стабилната подготовка, но и на веществата, които е приемал. 

 

Чуйте отговора на Иван Абаджиев, който се включи в дебата на живо.