"България прогонва руските ни туристи", твърдят организаторите на акцията

 

Протестен автопоход на магистрала "Тракия" се провежда днес, организиран чрез социалните мрежи от представители на туристическия бранш. Участниците в акцията заявяват, че недоволството им е предизвикано от "опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от България".

 

В писмо до медиите Българската инвестиционно-строителна асоциация протестира срещу "антируската политика, водена от отделни представители на висшата държавна администрация в България".

 

Организаторите настояват за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани. Те искат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие и призовават политиците да защитят икономическите интереси на туризма у нас.

 

"Протестът, който сега сформираме не е с политическа цел, а с чисто икономическа", уточни Христо Стойков от Българската инвестиционно-строителна асоциация.
 

"Тук не става дума за червени, зелени, сини. Тук става дума за семейства, за икономика, за работодатели, за всеки един, който е засегнат от водената политика", допълни инициаторът на акцията Дмитрий Пенов. 

 

Автопоходът започна по маршрут Бургас – квартал Ветрен и обратно.