"Никога не съм казвал, че сам съм ги спечелил", коментира Камата

Христо Стоичков дари в Музея на спортната слава копия на спечелените от него „Златна топка” за 1994 година и „Златна обувка” за голмайстор №1 на Европа за сезон 1989/90 г.

 

"Поклон за вас, че изпълнихте обещанието си. Думата е спазена, благодаря ви. В музея има много големи отличия, но "Златната топка" и "Златната обувка" ще бъдат над всичко. Какво да ви кажа за Стоичков? Ицо е вечният, той ще бъде вечен", с тези думи директорът на музея Александър Манов откри мероприятието. 

 

"Бат`Сашо искрено ти благодаря за това, което си направил за ЦСКА. През 1984 година, когато дойдох тук, благодарение на теб знаех какво е ЦСКА. Тези отличия си ги заслужил. Минаха доста години, откакто ми връчиха двата трофея, никога не съм казвал, че сам съм ги спечелил. Връчвам ти ги на теб, за да ги сложиш там, където решиш. Това копие на „Златната топка” не е мое. То е за всичките ми колеги и приятели, които са ми помогнали и са ме учили по време на моята кариера. Тази обувка е от времето, когато вкарах 38 гола с ЦСКА. Нека младото поколение минава през музея и да вижда какво сме направили и откъде сме тръгнали", заяви Стоичков.