Майката Анна Леонтиева взела заем от съмнителни хора

 

Жестоко убитата рускиня Анна Леонтиева е взела пари назаем от „подозрителни емигранти“, твърди руската телевизия НТВ, цитирана от агенция „Фокус”.

 

В свой материал НТВ посочва, че преди смъртта си рускинята е заела пари от емигранти, но не става ясно кога се е случило това, нито дали емигрантите живеят в България. 

Още по темата

В опит да изясни обстоятелствата около смъртта на руската гражданка телевизията повдига ред въпроси, като например защо Леонтиева се е установила в България и защо роднините ѝ в Русия не са подали сигнал при изчезването ѝ.

 

Българските служби преди дни установиха, че детето се казва Никита Леонтев. Родено е в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия.

 

Криминалистите работят по версията, че откритите части от тяло на жена на 2 март край пътя за тракийското светилище Беглик Таш са именно на Ана Леонтева. Два дни по-късно са намерени и череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Тя е била облечена със скъпи маркови дрехи и обувки.

 

Направените до момента ДНК експертизи обаче не доказват по категоричен начин, че именно тя е майката на детето. Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин и е главен лекар на онко-диспансера в руския град Перм  - д-р Вадим Плотников. Според руската телевизия НТВ той вече е бил разпитан от руското следствие. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

 

Очаква се в близките дни бащата и бабата на детето да пристигнат в София за идентифициране на телата. Когато майката Ана и детето се преместили в Кипър, Плотников често ги посещавал и им помагал. В началото на 2015 г., тя обаче дошла в България и заживяла с Герман Костин. При обиска в дома му са намерени детски играчки, уточнява руската медия.

 

Към момента труповете на детето от куфара и на разчленената жена край Приморско са с неустановена самоличност. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов във вътрешна комисия днес, цитиран от БГНЕС.

 

Главният секретар обясни, че за да се установи самоличността на жертвите, трябва да има пряк контакт с техен близък по права линия. 

 

"Извършили сме необходимите действия през международното сътрудничество. Просто чакаме да дойде предполагаемият, хипотетичен биологичен баща", заяви той.

 

Вчера Костов съобщи, че снимките на Никита Леонтиев и майка му Ана Леонтиева са били разпространени в медиите, защото има голяма степен на вероятност те да са жертви на тежко престъпление. Но няма категорични доказателства, че това е така, на този етап твърдението все още е хипотеза.

 

Пълномощникът на руския президент по правата на децата Павел Астахов пък обяви, че за България са готови да тръгнат бабата и бащата на 5-годишното момче за разпознаване.