Малко по-късно той беше арестуван

 

Въоръжен мъж нахлуха в офиса на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Истанбул, съобщи информационна агенция "Доган", цитирана от БГНЕС. Малко по-късно той беше арестуван. Мотивите му не се съобщават. 

 

Първоначално се появи информация за двама мъже, които са нахлули в офиса на партията, но след това беше изяснено, че е един. 

 

Той е наредил на всички да напуснат сградата. Въпръженият е бил на последния етаж в седеметажната сграда, счупил еняколко прозореца и увиснал турския флаг със сабя върху него, съобщи в. "Хюриет".

 

Пред щаба на партията има полицейски кордон. Отцепена е част от улицата пред сградата в истанбулския квартал "Картал".

 

Припомняме, че във вторник в Истанбул се разигра заложническа драма. Предполагаеми членове на незаконния в Турция "Народен Революционен Фронт за освобождение" (DHKP-C) взеха за заложник прокурор Мехмет Селим Кираз в съдилище в Истанбул във връзка с делото за убийството на жертвата от протестите за парка "Гези" Беркин Елван.

 

По-късно Мехмет Кираз, който в продължение на часове бе държан като заложник, почина. Той е бил ранен при спецоперация по спасяването му. Нападателите, които го държаха като заложник, бяха убити от силите за сигурност. 

 

Още за заложническата драма си припомнете тук: