"Рибарят и неговата душа" е по приказка на Оскар Уайлд

Представят първата българска поп-опера "Рибарят и неговата душа” на 19 май от 19.00 ч. в зала 1 на НДК. Тя е написана по едноименната приказка на Оскар Уайлд. 

 

"Рибарят и неговата душа" обединява работата на симфоничен оркестър и поп-рок бенд, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и солисти. В поп-операта участват над сто артисти от различни сфери на изкуството. Актьорът Ненчо Балабанов, който в момента участва в шоуто на Нова „Като две капки вода”, се преобразява в ролята на рибаря. Весела Бонева e русалката, певицата Амалия Ненова - душата, Мариана Попова - магьосницата, Стефан Владимиров влиза в образа на отеца, а Димо Алексиев е разказвачът.

 

Почитателите на поп-оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на два часа "омагьосваща” музика, завладяващи костюми и хореография. Сценографията е представена като триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера, като са използвани техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

 

Автор на музиката е Минко Ламбов - български композитор, продуцент, аранжор, оркестратор и пианист. Той смесва различни музикални жанрове и стилове. Поп-операта включва 10 арии, 10 дуета, 1 терцет, множество балетни сцени, етно, симфонична и поп-рок музика, илюстрираща и подкрепяща различните силно емоционални и драматични моменти в либретото.

 

Либретото и текстовете на песните в „Рибарят и неговата душа” са написани от режисьора на спектакъла Ана Топалова.