Вече стана ясно, че четири детски градини ще отворят със закъснение.

Продължават ремонтите в учебните заведения в София. Вече стана ясно, че четири детски градини ще отворят със закъснение. Днес кметът Йорданка Фандъкова ще провери докъде е стигнала работата в Първа английска езикова гимназия.

Общо 37 детски градини и 19 училища се ремонтират това лято. Основно се подменят дограми, поправят се покриви, поставят се изолации. В 9 училища общината подобрява енергийната ефективност с пари по оперативна програма \"Регионално развитие\". Ремонтите там ще продължат и през учебната година – но пък това било цената ремонтите да започнат това, а не следващото лято. За четирите детски градини, които ще отворят по-късно през новия сезон, е предвидена временна организация – до приключването на реконструкциите  децата ще посещават съседни заведения.

Номерата на забавачниците, където ще има забавяне: 116-та във \"Възраждане\", 92-ра в \"Лозенец\" и за ОДЗ-тата в \"Младост\" – 178-мо и \"Връбница\" – 82-ро. Строителният план на общината за тази година предвижда 11 нови детски градини. От тях 3 вече отвориха врати. Този месец започват да изграждат 5.