Работници от инцидента край Върбица рискуват живота си за 6 лв.

 

 

Още по темата

Работниците, които са пътували в злополучния камион край Върбица, берат билки с риск за живота срещу 6 лв. на ден. Безработицата в този град е близо 58%.

 

„Това беше изненада за всички. От осем години се минава оттам, добре си карат шофьорите”, казва Нина, оцеляла след инцидента. Поради слабата заетост в региона, хората тук често ходят да работят и в чужбина. „Ходят на гурбет в Германия, Холандия, кой където си иска", казва още жителката на Върбица.

 

Днес стана ясно, че шофьорът, карал товарния камион е бил за първи ден шофьор на този маршрут. Той вероятно не е познавал камиона, което може и да е причина за пътния инцидент. Местните хора твърдят, че 41-годишният Орхан е бил по заместване. Собственикът отново избяга от камерата на Нова.

 

В събота вечерта товарен камион се преобърна във Върбишкия проход. Загина една жена, друга е в кома, повече от 20 са ранените. Разследващите са разговаряли с шофьора. По думите му се е движил със скорост, по-малка от допустимата за движение в района. Взета му е проба с дрегер, както и кръвна проба, която се анализира.