Цветанов има проблем не с прокуратурата, а със съда, казва депутатът от ГЕРБ

 

 

Още по темата

Действията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, които са довели до подозрение за бламирането на правосъдния министър Христо Иванов, бяха обяснени от депутата на управляващите Методи Андреев с техническа необходимост.


Както информира Нова в края на миналата седмица, министър Христо Иванов бе изпреварен буквално с дни от ПГ на ГЕРБ с проектозакона за съдебната реформа. Всъщност се оказало, че премиерът Бойко Борисов не му е свалял доверието, а самият шеф на ведомството не се чувствал бламиран.


„Беше преценено, че няма смисъл да се дублира този проектозакон, след като по-голямата част от текстовете съвпадат. Така можеше да се спести време”, каза Методи Андреев в предаването „Здравей, България”.


Той отрече, че действията на Цветанов и на групата депутати били свързани с натиск от страна на главния прокурор Цветан Цветанов. „Според мен проблемът на господин Цветанов не е толкова с прокуратурата, колкото със съда”, категоричен бе още депутатът от ГЕРБ.  
 

Според него всички предишни вътрешни министри щели отдавна да лежат в затвора, ако „бяха обвинявани за нещата, за които е обвинен господин  Цветанов”. „Така, че до голяма степен проблемът тук е измислен”, казва Андреев.

 

Подробности гледайте във видеото.