Заградена е бреговата ивица в местността „Фичоза” край Варна

 

Строители заградиха бреговата ивица в местността Фичоза край Варна. Твърди се, че се укрепва брегът, но съмненията са, че ще се случи нещо много по-различно. Издигната е и ограда, която да скрива реалните дейности на терена, което е и в свлачищен район.

 

В проекта са обявени 4 декара земя, но площта на заградената ивица не е по-голяма от 1 декар. Фирмата-изпълнител „Ем Джи Тур” заяви, че се извършват укрепителни работи, тъй като пътят пропада. След първото посещение на екипа на „Господари на ефира” около ивицата са поставени и камери за постоянно видеонаблюдение. Фирмата обещала да изпрати документите, удостоверяващи законността на строежа, но това така и не се случило. Кметът на район "Аспарухово" пък заяви, че не носи отговорност за работата на институциите.

 

По документи този имот не влиза в Зона "А" на изключителната държавна земя, която е 100-метрова защитена зона и хабитат на защитени видове птици и риби, а се намира след нея. Когато се наложи съдът да работи с тези документи, се констатира, че няма нарушение. Както се вижда обаче, отстояние 100 метра от морето няма.

 

Highslide JS
 

Всичко по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Боби Касиков