Бащата на битото момиче разказа, че тя непрекъснато е получавала заплахи

 

17-годишно момиче от Стара Загора е в болница с рана на главата след удар от своя съученичка. Двете 11-класнички били най-добри приятелки.  Нападението станало, когато момичетата се разделили в различни компании.

 

Стела Колева се прибирала вкъщи в понеделник вечерта след среща с приятели. Там я чака нейната приятелка Емили Шишкова. Момичетата си разменят реплики пред входа и Стела се обръща, за да отключи вратата. „В този момент усетих жесток удар в главата и то три пъти, не помня как стигнах до болницата”, разказа Стела. Родителите на момичето  не одобрявали средата на Емили.

 

Постоянно получаваше заплахи, но чак такова нещо не сме очаквали”, разказа бащата на Стела, Николай Колев. Бащата на Емили не пожела да коментира случая пред камера на Нова, но още на другия ден след удара с метална бухалка се обажда на бащата на битото момиче. „Не искам да разговарям с него, защото това е нападение, за мен се води опит за убийство”, призна Николай Колев. Затова родителите на Стела ще потърсят решение на случая в съда.

 

Състоянието на ученичката се подобрява и най-вероятно утре ще бъде изписана от неврохирургията. Нападателката Емили е задържана за няколко часа в ареста в нощта на нападението. След като се прибира вкъщи тя публикува в една от социалните мрежи снимка от нападението и отправя заплахи към друга бивша приятелка Габриела. Случаят ще се разследва от полицията и детска педагогическа стая.

 

Репортер: Анна Турлакова