Трима души са в неизвестност

 

Хотел се е срутил в комплекса "Слънчев ден", който се намира в близост до Варна. От Спешна помощ потвърдиха за Новините на Нова, че при инцидента е загинал един човек. Има опасност под отломките да има още хора. Трима души са в неизвестност. 

 

В хотел "Вероника" е имало строителна бригада, която е трябвало да събори сградата, тъй като на мястото е трябвало да бъде построена жилищна сграда с апартаменти. Хотелът не е действащ, но под бетонната 10-етажна конструкция остава строителният екип, който е работил вътре.

 

"Сигнал за инцидента е подаден около 18 часа. Загинал е един мъж. Засега нямаме информация относно личността му", потвърди за Нова телевизия говорителят на Областната дирекция на МВР-Варна Ивана Милева.

 

Властите все още не са установили личността нито на загиналия, нито на тримата затрупани. Не се знае дали затрупаните са трима души. Причината - има различни свидетелски показания на останалите хора от бригадата. Общо бригадата е била от повече 20 човека. Всеки от тях обаче е казал различна цифра за това колко от колегите им са останали затрупани под срутилата се сграда.

 

Екип на Нова разговаря със съпругата на един от затрупаните работници. По думите й бригадата, в която е работил, е трябвало да приключи работа в 19 часа.

 

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията, пожарната и линейки.

 

"С термокамера ще търсим признаци на живот под руините. Следващият етап от спасителната операция е пожарникари да влязат в сградата и с почукване по руините да се уверят дали затрупаните мъже са все още живи. Ако това не стане, ще се пристъпи към вкарване на тежка техника на територията на срутения хотел", обясни комисар Тихомир Тотев, шеф на районното звено "Пожарна и аварийна безопасност" - Варна.

 

Очаква се спасителни кучета на Български червен кръст също да се включат в издирването.

 

В момента в курортен комплекс "Слънчев ден" няма нито един работещ комплекс, нито туристи.

 

Репортер: Нивелина Няголова