Българинът ще трябва да стартира на Мастърса срещу Вердаско

Тежък жребий изтегли българската звезда в световния тенис Григор Димитров за участието си в първия от сезона турнир на клей в Европа. Първата ни ракета ще започне на Мастърса в Монте Карло срещу специалиста на червено Фернандо Вердаско. 


Въпреки че е поставен под №9 в основната схема, Димитров не може да се похвали с лек път в надпреварата. Ако се справи с испанеца, който има огромен опит на клей, следващото препятствие пред него ще е победителят измежду Йежи Янович и Фабио Фонини. 


Иначе Гришо и Вердаско досега имат два мача помежду си, които бяха изключително оспорвани. Те приключиха в по три сета, а двамата си поделиха по една победа, като определено испанецът не е сред желаните съперници в Монте Карло.


В потока на българина има още големи имена. При достигане до третия кръг, Григор може да се изправи срещу миналогодишния шампион Стан Вавринка, а препятствието след това се казва Роджър Федерер.


Миналата година Григор Димитров отпадна на осминафиналите в Монте Карло, като непреодолимото препятствие пред него беше Давид Ферер.