Клипът със скандал между шофьор и колоездачи взриви социалните мрежи

Шофьор от прокуратурата е участникът от видеото с колоездачи, което взриви социалните мрежи и възмути десетки хора.

 

Клипът беше пуснат от Атанас Петков. Той твърди, че шофьорът е блъснал нарочно момиче с колело. Тя се разминала само със счупена каска. Последвала обаче разправия, в който шофьорът заплашвал всички колоездачи. 

 

"По повод публикации в медиите и в социалните мрежи на клип, отразяващ инцидент между водач на лек автомобил, представял се за прокурор, и велосипедисти, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача", гласи официално съобщение на сайта на прокуратурата.

 

Установено е, че лицето, което е управлявало автомобила от видеоклипа, работи като шофьор в Софийска районна прокуратура. Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия с цел налагане на санкции.

 

В първия работен ден (14 април) спрямо служителя ще бъде започнато дисциплинарно производство. Районният прокурор ще възложи преценка на всички материали за образуване и на наказателно производство за хулиганство.

 

Ръководството на прокуратурата оценява такива действия  като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя.

 

Припомнете си видеото!