Българинът отстрани Фернандо Вердаско

 

Григор Димитров стартира с успех участието си на Мастърс турнира в Монте Карло. В мач от първия кръг 23-годишният българин победи много трудно Фернандо Вердаско с 6:4, 4:6, 6:4. 

 

Срещата бе изключително оспорвана и се превърна в истинско предизвикателство и за двамата тенисисти. След като спечели първия сет, Гришо не успя да наложи надмощието си във втория, когато допусна пробив в десетия гейм. Той продължи повече от 15 минути и премина през серия от обрати преди испанецът да изравни общия резултат. 

 

В решителната последна част от мача Димитров демонстрира ясно желанието си да се класира в следващия кръг. Той спечели на два пъти подаването на своя съперник, поведе с 4:1 гейма и изглеждаше на път да постигне изразителен успех.

 

Непримиримостта на Вердаско обаче донесе драматичен край на двубоя. Българинът сервираше за победата при 5:4, допусна изоставане от 0:40 и отрази седем възможности за пробив, преди да стигне до триумфа с 2:1 сета.  

 

В опит да достигне до осминафиналите за трета поредна година, Димитров ще се изправи срещу Фабио Фонини, който вчера победи Йежи Янович с 6-3, 6-1.