Кабинетът изненадващо намери необходимите 100 000 лв. за ремонти на 80 км от двата аутобана

 

Колко критично е състоянието на опасните участъци на магистралите "Хемус" и "Тракия" проверява лично министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя ще инспектира отсечката при виадукт "Елешница" и 67-ми км при Пазарджик. 

Още по темата

 

Преди дни кабинетът изненадващо намери необходимите 100 хиляди лева от централния бюджет, които ще вложи в големи ремонти на общо 80 километра от двете магистрали. 

 

Три участъка от "Тракия" и четири от "Хемус" ще ограничат скоростта ни до 60 километра в час. Първоначално идеята беше да се правят цялостни ремонти на тези места наведнъж, но вчера премиерът Бойко Борисов поиска изрично ограничението да не засяга най-активните летни месеци - юли и август.  

 

Така остава ремонтите да се правят на части, като голямата реконструкция ще започне през септември. Преди това ще се правят отделни отсечки. 

 

Една от носещите бетонни колони на Елешница е така разядена, че създава сериозни рискове. Коментарите на експертите бяха, че в дупките там може да се изгуби не само пантофката на Пепеляшка, а и цялата й каляска. Реално ще са необходими не 100, а 120 млн. лв., за да се оправят проблемите по виадуктите на двете магистрали.