Гърците се опасяват, че имигрантите ще си вдигнат гета, а престъпността ще се увеличи

 

Имигрантско напрежение в различни точки на света - в Средиземно море нелегални имигранти-мюсюлмани са хвърлили зад борда 12 християни. Инцидентът е станал след скандал на лодката, която ги превозвала към Европа. В Гърция пък се опасяват, че ще ги залее емигрантска вълна, защото СИРИЗА пуска незаконно пребиващите свободно на улицата, тъй като не може да ги изхранва в лагерите.


Повече от сто души тръгнали от Либия към Италия с надуваема лодка, но се скарали. Тогава мюсюлманите хвърлили в морето 12 християни. 15 души са арестувани и обвинени в убийство, мотивирано от религиозна нетърпимост. При друг инцидент най-малко 40 нелегални имигранти са се удавили при потъването на кораба им. 25-годишни близнаци от Сирия са успели да преживеят тежкото пътуване до Европа. 


Междувременно гърците се разгневиха, след като се оказа, че крайнолевите от СИРИЗА пускат от лагерите всички нелегални имигранти. Те ще могат вече да се движат свободно из страната, защото средства за изхранването им няма.


Гърците обаче се опасяват, че имигрантите ще си вдигнат гета, а престъпността ще се увеличи.
Гърция вече беше глобена 1 милион евро от Евросъюза заради състоянието на седемте си лагера за нелегални, в които живеят 3500 души, сред които и деца.