Хората в Панагюрище не смятат, че ще получи справедлива присъда

 

Съдът решава ще остане ли в ареста или ще бъде пуснат на свобода бизнесменът Цветан Пъков - убиецът на 6-годишния Петьо. По първоначална информация той е карал с над 100 километра в час, когато удря детето, а то е карало колелото си в този момент.

 

Хората в Панагюрище излязоха вчера на протест, възмутени и огорчени от инцидента. Оказа се, че той е имал куп нарушения преди това и редовно е карал безобразно по улиците на града. Беше събрана подписка, с която хората настояват съдът да остави Цветан Пъков за постоянно в ареста, а местната власт да изгради на опасната улица легнали полицаи, защото там непрекъснато играят деца. 

 

Пред екип на Нова телевизия родителите на детето поискаха справедливост и този път шофьорът да бъде осъден. Те призоваха и другите пострадали от неразумното му шофиране да проговорят.

 

В "Здравей, България” хора от града разказаха, че всички се чудят защо, след като има и други пострадали, шофьорът се разминава без наказания. Те подозират, че той си е плащал, за да няма присъда досега. Не мислят обаче, че и този път ще получи справедлива присъда.

 

Ако няма наказание, те ще продължат да протестират.

 

Какво още разказаха хората - гледайте във видеото.