Постановката е "реквием за един отиващ си народ"

Видео: Народен театър "Иван Вазов"

 

Реквием за един отиващ си народ - с тези думи преди няколко месеца режисьорът Александър Морфов описа авторския си спектакъл "На ръба". Снощи публиката в Народния театър имаше удоволствието да гледа предпремиерата на постановката.

 

Историята няма как да не развълнува, защото е близка и позната на всеки. Морфов и този път не е сбъркал, вплитайки живота на хиляди хора, на цял народ, разказвайки я за час и половина.

 

Първоначално идеята за отиващия си народ може и да се стори преувеличена за някои. Постепенно обаче с появата на почти цялата трупа на Народния театър, Морфов започва да разкрива виждането си и болката за отиващата си България с нейния затриван народ, който въпреки всичко все пак остава заедно, който търпи да бъде заливан с боклук, търпи да му бъде изливана студената кофа с вода, търпи да му бъде подритван бастуна от онези на високо положение, пише БГНЕС.

 

Ролите са поверени на: Деян Донков, Рени Врангова, Валери Йорданов, Дарин и Деян Ангелови, Пламен Пеев, Теодор Елмазов, Албена Колева, Стоян Алексиев, Христо Петков, Велислав Павлов, Радена Вълканова, Илиaна Коджабашева, Албена Ставрева, Иван Юруков, Леарт Докле и други. Оркестърът е култовата "Ревю" с отличаващия се глас на Васо Гюров.

 

Тази вечер е официалната премиера от 19.00 часа на Голямата сцена на Народен театър "Иван Вазов".