Според съдията той е обществено опасен и може да се укрие

 

Съдът остави шофьора, убил на пътя 6-годишния Петьо, зад решетките за постоянно. Обвинението е за убийство по непредпазливост на пътя, като умишлено е нарушил правилата за движение. 

 

В съдебната зала стана ясно, че единият от адвокатите му е и защитник на банкера Цветан Василев, а бизнесменът със скъпия джип, убил детето, се оказа безработен. 

 

В съдебната зала Цветан Пъков не посмя да погледне родителите на Петьо, които през цялото време плачеха. Майката силно стискаше снимката на прегазеното дете.

 

За над 20-те провинения на пътя, включително за шофиране с над 100 км/ч, Цветан Пъков се оправда, че имал 26-годишен стаж като шофьор и според него било нормално да има и толкова нарушения. 

 

Прокуратурата посочи, че Пъков има зад гърба си и други две катастрофи, но пострадалите не са завели дела, защото под натиск на разследващ полицай са оттеглили показанията си. При една от тези катастрофи той отново е карал със 100 км/ч. 

 

Двамата адвокати на Пъков поискаха той да бъде освободен под домашен арест или срещу подписка, защото нарушенията му досега нямали отношение към прегазеното дете. 

 

Днешното решение на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативния съд в Пловдив.