63-годишният Христо Христов изпада в кома, след като е блъснат от джипа на Пъков

 

След смъртта на малкия Петьо стана ясно, че обвиненият Цветан Пъков има над 20 нарушения на пътя. Има и осакатени от него хора, които досега мълчали. 

Още по темата

 

63-годишният Христо Христов изпада в кома, след като е блъснат от джипа на Цветан Пъков в ранните часове на 17 ноември 2012 година.  „Той изскочи от завоя и се движеше срещу мен в моето платно, а аз не можах да реагирам”, разказва днес Христов.

 

В джипа на Христов има още трима души, които се отървават невредими. Христов е на легло 5 месеца. „Последва операция, лечение”„ спомни си той. Христов няколко счупвания по тялото, възстановява се с проходилка, но отказва да съди Цветан Пъков. Твърди, че го сторил, защото така го посъветвал разследващият полицай.

 

"Предложи ми да се подпиша, че няма да го съдя, каза ми, че няма смисъл”, обясни Христов. Наблюдаващия прокурор Аделина Банкова обаче е категорична, че полицаят не е давал такъв съвет.

 

"Разследващият полицай е длъжен да запознае пострадалия от пътно-транспортно произшествие, че има правото да не съди лицето, което е причинило пътно-транспортното произшествие", обясни Банкова. В обясненията на самия полицай, Весел Баров пък е записано "никога и под никакъв претекст не съм "уговарял" или увещавал  Христов и съпругата му”.  

 

„Абсолютно съм категорична, че няма упражнен натиск. Дори е задължително разследващият орган да запознае пострадалото лице с това му право”, каза наблюдаващият прокурор.  Заради твърденията на Христов, сега Инспекторатът на МВР проверява работата на полицай Весел Баров. Кой лъже и кой не, предстои да разберем.