Текат ремонти и разчистване на сергии, търсят се стопани на плажове

 

Въпреки скандалите с незаконното строителство по морето подготовката за предстоящия летен сезон върви с пълна сила. 

 

Една от основните атракции тази година ще бъде остров Света Анастасия. За втора поредна година нестандартната атракция ще посреща гости и ще се опита да подобри рекорда си, който миналата година беше над 50 000 посещения.

 

 През зимата остров Света Анастасия издържа на бурните ветрове и 7 метровите вълни. Щетите като счупени електрически стълбове и течове по стени в сградите вече са отстранени с държавни и общински средства. Предстоят подобрения за сезона. 


 
Смятаме да направим една нова пътека,по която по-лесно да могат да се придвижват хората с увреждания, както и майките с колички”, заяви Кристина Вълчева- директор ОТ „ Туризъм”- Бургас.

 

Подготовка за сезона тече и в най-големия курортен комплекс по Южното Черноморие - Слънчев бряг. Монтират се камери за видеонаблюдение, а до две седмици трябва да започне премахването на сергиите, които заемаха много от алеите и тревните площи.

 

До началото на сезона трябва да се намерят стопани на 20 плажни ивици


 
„Тъй като миналата година е имало доста дълги плажни ивици и с много висока тръжна цена Министерството на регионалното развитие и благоустройството в момента ги разделя на по-малки, също съответно намаля и цената, за да може тия плажове да се сдобият с наемател”, обясни Владимир Крумов- зам.областен управител на Бургас. 

 

 На ивиците, които останат безстопанствени ще бъдат поставени предупредителни табели. За миналата година те са били 46.