12-годишният Георги бе насилен в края на миналата година

Строг пропускателен режим, видеонаблюдение и охрана са въведени в ОУ „Антон Страшимиров” в с. Дебелт, където в края на миналата година бе насилен 12-годишният Георги. Мярката е въведена в изпълнение на предписание на Държавна агенция за закрила на детето. 

 

От Агенцията уточняват, че проверка на изпълнението на предписанията на председателя е установила подобрена организация на работа в училището – въведени са ясни правила къде и как да се осъществява дежурството на учителите. Разработена е училищна програма за  превенция на насилието с конкретни мерки и дейности. 

 

Координационният съвет за справяне с тормоза в училище, комисиите за превенция на деца в риск и за превенция на противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, реализират комплекс от мерки за предотвратяване на агресия сред децата. Директорът на училището осъществява по-строг контрол на изпълнението на дейностите по опазване на живота и здравето на децата и на работата на дежурните учители и възпитатели.

 

 

П-рано проверка на Агенцията за закрила на детето заключи, че и директорът, и класният ръководител, и ресурсният учител на момчето са знаели за случая.

 

Припомнете си случая с малтретираното дете тук: