Трафикът бе блокиран за над 6 часа

 

 

Камион с пшеница се преобърна в Търговище и помете къща в кв. Въбел край пътя. За това алармира зрител на Нова, изпратил съответно видео. Клипът е направен 3 мин. след инцидента, при който пострадали по случайност няма -  на мястото по чудо с удар се разминаха пешеходци и коли.

 

Камионът превозваше зърно по пътя от Плевен в посока Варна, като по-първоначална информация се е движел с несъобразена скорост.  „В този наш търговищки кв. Въбел има ограничение на скоростта 40 км/ч, но никога и от никого това ограничение не се спазва”, обяснява свидетелят на инцидента.

 

След като ТИР-ът се преобърна на един от двата остри завоя в квартала, успя да събори с кабината си гаража и част от къщата на местни жители. По пътя и по тротоара трафикът се блокира изцяло - цялото платно се заля с пшеница. Самият камион "полегна" между двата бордюра на шосето.

 

Катастрофата е станала в 19,20 ч., в събота, на 18 април. „Шофьорите не гледат да мислят нито за населеното място, нито за влошилата се вече пътна обстановка”, казват местните. Над 6 часа отне прибирането на пшеницата, извозването на катастрофиралия камион с техника на "Гражданска защита", работата на полицията, линейка и др. служби. Така, трасето остана затворено до 02,00 ч. през нощта на 19 април. 

 

Нарушения на скоростния режим тук са най-зачестили сред камионите, които преминават през населеното място „с колкото могат да вървят”: „Н е се трогват от нищо - нито от пешеходци или животни, камо ли от колоездачи или от лошото време - и зиме, и лете, както дойде, тия 40 км/ч не се спазват”.


По пътя и по тротоара трафикът се блокира изцяло - цялото платно се заля с пшеница„Та, както започна да гърми дъждец, се позасили валежа и се случи това, което се вижда от клипчето”, обобщи ситуацията очевидецът. 

 

Кадри: "Моята новина"