В разобличителен мейл актьорът моли да не се разкрива този факт

Холивудският актьор Бен Афлек, защитник на свободолюбиви каузи, е поискал от авторите на документален филм за неговите предци да не споменават факта, че един от тях е бил робовладелец, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес.

Още по темата

Разкритието идва от сайта "Уикилийкс", който публикува разобличителен имейл на актьора до създателите на филма. Електронното послание излязло наяве, след като хакери можаха да 
проникнат в сървърите на "Сони пикчърс".


От материалите става видно, че генералният директор на "Сони Пикчърс" Майкъл Линтън и неговият приятел от Харвардския университет Хенри Луис Гейтс са обсъждали молбата на Афлек да не бъде споменаван негов роднина, който притежавал роби, уточнява БТА. 

 

"Пропускът" трябвало да бъде направен в предаването на канала PBS "Открийте корените си". Гейтс е водещ на поредицата и той търсел съвет от шефа на "Сони пикчърс" как да постъпи, защото запръв път участник в предаването настоявал за някакъв вид цензура над миналото си. Естествено босът препоръчал компрометиращата информация да не бъде споменавана, тъй като Афлек е голяма звезда. Предаването се излъчило без "робовладелското петно" в рода на холивудския актьор и режисьор.