"През 2030 г. няма да има много обществени плажове", смята Боби Касиков

 

Продължава темата за престрояването на родното Черноморие. Оказва се, че все още не е ясно дали оградата, която дели плажа на Кранево, ще бъде премахната.

 

"Оградата няма необходимите строителни книжа. Спорно е обаче дали трябва да има такива. Има достатъчно доказателства, че тя е там от много години. Ако геодезическите измервания покажат, че оградата не е по имотни граници, веднага ще издам заповед за премахването ѝ”, заяви в „Здравей, България” кметът на община Балчик Николай Ангелов. Ако обаче документите са изрядни, това няма как да стане, допълни той. 

Още по темата

 

Ако бъде издадена заповед за премахване обаче, собственикът има пълното право след това да подаде документи и отново да може да издигне оградата по законен път. 

 

"Моята лична прогноза е, че през 2030 г. няма да има много обществени плажове. Всичко ще стане частна собственост и този процес вече тече. Предстои да вдигнем много голям шум. Ще изнесем много сериозни факти и документи в най-близко време в „Господарите”, коментира в студиото репортерът на „Господари на ефира” Боби Касиков.

 

"Държавата трябва да престане да престане да казва, че пясъкът не е пясък, дюните не са дюни, бетонът не е бетон. Или държавата да спре да лъже и пелтечи, или ще се натъкне на съпротива”, закани се проф. Евгений Дайнов. 

 

"Смятам, че строежите по морето са една много тежка корупционна схема, която правят местните общини. Първо се презастрои Северното Черноморие, на инвеститорите им се позволява да търсят нови и нови пространства. Държавата от своя страна нехае, липсва законодателство”, на мнение е Мария Кавлакова.

 

Екип на Нова телевизия отиде в Синеморец. Там строеж разбуни духовете миналата седмица. Той бе спрян заради това, че Екоминистерството твърди, че се намира в природен парк "Странджа”. 

 

"Заповед за спиране на строежа не е връчена във фирмата, която е собственик и строител на обекта. Абсолютно всичко като документация е редовно, с изключение на това, че РИОСВ мълчат и в продължение на година и половина не искат да издадат становище за оценка на имота. Имаме документ, че той не е на пясъчни дюни”, обясни бившият собственик на терена, който е закупен в Синеморец. Той отрече да е придобивал имоти като крайно нуждаещ се.

 

Репортери: Нивелина Няголова, Цеца Алексова