Той обвинява хората във всякакви неща, но в крайна сметка е обвиняем за всичко, заяви бившият адвокат на ЦСКА

 

"Александър Томов обвинява хората във всякакви неща, но в крайна сметка той е обвиняем за всичко. Никой не знае колко наистина е задлъжнял ЦСКА в последните две години. Ако резултатите на клуба в момента, като се извършват в момента проверките на новите управници покажат, че клубът е още финансово натоварен - това е умишлен фалит". Това каза бившият адвокат на ЦСКА Радостин Василев, цитиран от БГНЕС.

 

"Имам преки и лични наблюдения върху ЦСКА, след като Александър Томов напусна клуба първия път, тъй като допреди това бях студент. Тогава юристите нямаха отношение към лиценза, колкото имаха отношение юристите на "Титан". Александър Томов не се отнасяше сериозно към лиценза и беше оставил негови партийни приятели да се занимават с това, а те не разбираха нищо. В онзи период лицензът беше отнет, защото имаше неизплатени задължения към НАП, както и не беше обезпечено и разсрочено задължения на ЦСКА, като освен това имаше и няколко проблема с футболни клубове, заради трансфери на футболисти", изтъкна Василев, като допълни, че лицензът е бил отнет с основание, защото нарушава лицензионните права на финансовите критерии от страна на ЦСКА.

 

По думите на юриста, "ако тогавашния мениджмънт си беше свършил работата това нямаше да стане". 

 

"В момента новите хора спасяват нещо с компромис от страна на кредиторите. Ако те не бяха влезли в клуба, ЦСКА отново нямаше да има лиценз и Александър Томов отново щеше да е причината затова, защото отново те не бяха изрядни с документите до 31 март. При Томов това управление е рецидив. Единственото, което той прави, е да сяда пред медиите и да говори безсмислици. Всички се чудят дали дори е нормален този човек, защото той в очевиден момент на сложна ситуация, той говори за стабилност, нормалност, възвишени цели. В момента БФС прави огромен компромис за лицензите, заради общата криза в отборите. Ако всичко трябва да се прави изрядно само два-три отбора в България ще вземат лицензи. Титан оставиха клуба на Томов с около 15-16 милиона лева задължения и около два милиона лева собствени вземания. Всичко това беше уговорено в договора между двете страни. Томов говореше за небивалици, в които е платил 15 милиона и е оправил 120 души, но това са измислици. Никой не знае колко наистина е задлъжнял ЦСКА в последните две години. Ако резултатите на клуба в момента, като се извършват в момента проверките на новите управници покажат, че клубът е още финансово натоварен - това е умишлен фалит. Не е умишлен фалит това, че Титан са оставили на Томов клуба с определени задължения, след като той не е платил една стотинка за него. Ако дълговете са увеличени през последните две години, дружеството може да премине в процедура на ликвидация или несъстоятелност от обективна необходимост. Насилствен фалит не може да стане, но стабилизиращият ефект през последните две години е бил това, което е катализаторът на финалните издихания на ЦСКА", каза Василев.

 

Снимка/Видео: БГНЕС