Ще има ли наказание за нарушителите?

 

Безумие на пътя. Шофьори карат безнаказано с 300 км/час по магистралите. 
А държавата е с вързани ръце срещу опасните водачи, които дори се снимат, докато летят по магистралите. 


Един от героите на клиповете с бясно движещи се коли беше открит от полицията. 

Още по темата

 

„За да бъдат санкционирани водачите за превишена скорост, задължително трябва да са констатирани нарушенията с автоматизирани технически средства. Към този момент тези клипове не са доказателство”, коментира Стойчо Константинов от Национална пътна полиция. 


В Испания българин бе засечен да се движи с 240 км/ч. Нарушението завърши с арест и отнета книжка, а у нас наказанието за същото нарушение се размина с демонстративно показване в интернет, без последици. 


„При тези скорост автомобилът е неуправляем – и те просто стоят в автомобила като някакъв ненужен елемент”, коментира експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев.


Засега „героят” от клипа не е известен на полицията. По наша информация нарушителят е полицейски син, от София. Дори и да бъде открит обаче – до наказание трудно може да се стигне. 


Своеволията на бързите и яростни на пътя не спират до тук. Стрелката на километража в този автомобил минава и 300 км/час. Затова и експерти настояват тези записи да са доказателство в съда. 

 

А до промяната такива джигити продължават да карат безнаказано. Този шофьор, който вече ви показахме, е привикан от полицията във Велико Търново за това, че е карал с над 160 км/час в населено място. 


Досието на пътя му е чисто и след проверката си е тръгнал с протокол за предупреждение. За друг нарушител – карал поне със 100 км/час и врязал се в редакция на местен вестник в Дупница – бясното шофиране завърши в „Пирогов” със счупвания. 


Само за първите три месеца за бясно шофиране са наказани над 34 хиляди нарушители.