Затвориха участъци от магистрали и "Цариградско шосе"

 

Сезонът на ремонтите започна. В София и в цяла България започнаха планираните реконструкции на основните пътища. Къде се очакват задръствания и докога ще се ремонтира?

Още по темата

На "Цариградско шосе" тази сутрин започна ремонтът на участъка от Околовръстния път до моста над река Искър. Булевардът ще се разкопава поетапно на различни участъци, но едно е сигурно – ще се затрудни придвижването в района. Успоредно с него, от днес започна работа и по двете магистрали – "Хемус" и "Тракия". 

 

Ще се работи по виадуктите и по най-лошите участъци. Там  движението става в едното платно, двупосочно. В София  започна работата по цариградско шосе.  На изхода  за магистрала „Тракия” от сутринта движението вече се извършва само в северното платно. Така ще е до средата на юни. Следва ремонт на отсечката между четвърти километър и алея яворов. Ще се сменя настилката, също и на локалните платна, ще се правят и поправят тротоари, ще се ремонтира осветлението. Всичко това - до 10 септември. 


Ремонтът в един от участъците от „Цариградско шосе” напълно откъсва търговците в района. За повечето от тях предстоят тежки месеци с много ниски обороти. Признават обаче, че ремонтът е повече от необходим. Все пак Павел ще разчита на редовните си клиенти.  

 

Другия месец ще започне и ремонтът на отсечката от 4-и километър до „Алея Яворов”. Целият ремонт ще струва 19 млн.лв. и трябва да приключи до 10-ти септември. А междувременно ще се разкопава и при Руски паметник, бул. "Витоша" и "Дондуков". 


Това не е всичко. Ще се ремонтират и отделни участъци от магистрала "Тракия". Първите участъци са на 5-и и на 10-и километър на изхода на София. Следващия е на 61-и километър и на 67-и на двата виадукта на магистралата. Поетапно започват и участъците на Пловдив. 


Движението в затворените участъци ще е шахматно, а ремонтите трябва да приключат до началото на юли.

 

В същото време днес започна работа и на виадукта на магистрала “Хемус” при село Елешница в Софийско. Мястото не е ремонтирано от 40 години и от интензивното движение са се образували огромни и опасни дупки. Затова и ремонтът ще е основен и ще продължи половин година.