Най-често хората се развеждат по "взаимно съгласие"

Колко трае семейното щастие? Повече сватби и по-малко разводи през миналата година като най-честата причина хората да се разделят е по "взаимно съгласие".


Снимки от "преди сватбата" и снимки от "след развода". Интелигентната раздяла на актрисата Лиляна Филипова и първия телевизионен говорител у нас Никола Филипов. Чичко Филипов. Съпругата виждала от развода на други двойки, че децата остават най-уязвими. Затова си обещала две неща.


„Първото беше, че аз никога няма да разделя децата си от баща им. И второто изпълних - то беше да не се женя втори път”, казва Лиляна Филипова.


Делата им се проточили дълго, защото първата съдийка отказала да ги разведе - според нея били прекрасно семейство.


„И като влезе в разводно дело и свършва делото, човек остава ей тъй на - досега бил така, пък след това иначе”, казва Никола Филипов. Лиляна Филипова и Чичко Филипов живели заедно почти 25 години. Разведени са от 38.

 

Статистически, сега бракът трае средно 15 години. Женското мнение: когато има деца, връзката никога не се къса до край.


Според експертите, ако се женим просто за да пробваме, вероятността бракът да е кратък е много голяма. Основният съвременен проблем.


„Силните съвременни еманципирани жени заемат ролята и на мъж, и на жена, и не оставят място на мъжът да бъде мъж, кастрират го”, на мнение е Иванина Захариева, консултант по личностно и професионално развитие.


Да се каже „край”, когато любов вече няма, е честно, обясняват експертите. А в добрите примери бившите съпрузи запазват поне уважението да не говорят един срещу друг.


Повече по темата гледайте във видеото.