Тя ще бъде представена на 21 април в Софийски градски съд

Нова счетоводна експертиза за реалното състояние на френското дружество "Белведере", което произвежда и търгува с алкохол, ще бъде представена на 21 април, когато е насрочено дело в търговското отделение на Софийски градски съд, информира БГНЕС.

 

Процесът за производството на състоятелност на две дъщерни фирми придоби особена публичност в България, когато френският посланик Ксавие дьо Кабан обвини, че в съдебната система у нас има "гнили ябълки".

 

Двама кредитори търсят пари от френското дружество - полската компания Полмос, която е дъщерна на "Белведере" и българската фирма Агротекнолоджи.

 

На последното дело стана ясно, че "Белведере" има дългове за над 22 милиона, но чрез финансова операция те са преобразувани в дялове и е бил увеличен капиталът от 5000 лева на 12 милиона лева.

 

Докато полската компания Полмос очаква над 10 000 000 лева от "Белведере", също е изпаднала в несъстотелност. Преди 4 месеца от търговеца Полмос са направили запитване към съда в България дали "Белведере" е обявена в несъстоятелност.

 

Дружеството-майка "Белведере" в Париж от 2013 г. е в несъстоятелност и под наблюдение от френски съд, тъй като е в оздравително производство.