Един от гаражите, в който се паркират служебните автомобили, осъмна със залепен некролог

 

Горски инспектор от Регионалната дирекция на горите във Велико Търново е получил смъртна заплаха, наподобяваща некролог. Зловещата закана била под формата на скръбна вест, залепена на един от гаражите на дирекцията.


Тази сутрин служители на Регионалната инспекция по горите забелязали, че на един от гаражите, в който се паркират служебните автомобили, има залепен некролог.


Илиян Неделчев е награден за най-добър горски инспектор за миналата година. Това според служителите на горското стопанство е разгневило определени хора.


„Освен, че става лично, вече става дума да си мислят и останалите служители. Много е нагло, много е жестоко, явно засиления контрол не се понася от нарушителите”, обясни  инж. Петър Воденичаров – зам.-директор на Регионална дирекция по горите гр. В.Търново.


Заплашеният с убийство инспектор отказа да застане пред камера. Това не е първата заплаха срещу служители на горската дирекция в Търново.


„Миналата седмица на зам.-директора инж. Зорка Иванова, която пряко отговаря за контрола, й беше запален за втори път имот, който напълно изгоря и е установено, че е умишлен”, обясни инж. Петър Воденичаров – зам.-директор на Регионална дирекция по горите гр. В.Търново.


Полицията е уведомена и е започнала работа по изясняване на авторите на зловещото съобщение.


Повече по темата гледайте във видеото.