Плавателният съд се потопи край Либия и отне живота на 800 души

 

Двама от оцелелите след потъването на кораба с бежанци край Либия са арестувани по подозрения, че са капитанът и член на екипажа на потъналия кораб. Те са обвинени за трафик на хора, а капитанът и за убийството на много хора. 

Още по темата

 

Трагедията е отнела живота на 800 души, съобщиха представители на Върховния комисариат за бежанците на ООН и Международната организация за миграциите. Те са разговаряли с оцелелите, които тази нощ пристигнаха в Катания, на о-в Сицилия.

 

Всички оцелели са настанени в центрове за бежанци. Те са разказали, че корабът потънал, когато хората на него се втурнали на едната му страна, за да викат за помощ към преминаващ кораб.  

 

Още два трагични инцидента с имигранти отнеха живота на десетки. Лодка с 300 души на борда потъна край Либия. 20 имигранти са загинали. Подобен инцидент имаше и в Гърция. Лодка с десетки преселници потъна край бреговете на остров Родос. Трима души са загинали, а 30 са в болница. Турските власти пък съобщиха, че миналата седмица са спасили 72 имигранти при два инцидента.