Пътната полиция проверява случая с качените в интернет клипове от гонки край Велико Търново

 

Кой кара с над 160 км/ч там, където живеят хора и ограничението е 50? Зрители на Нова разпознаха шофьора, снимал един от скандалните клипове, които станаха повод отново на дневен ред да излезе болната тема за потенциалните убийци на пътя.

 

В с. Поликраище край Велико Търново нарушителите обаче не са открити - оказа се, че те далеч не са единствените, които минават със смъртоносна скорост пред домовете на хората.  В клипа ясно се вижда, че шофьорите карат с бясна скорост, не спазват пътни знаци, нито се съобразяват с маркировката на пътя.

 

Хората в Поликраище разпознаха гласа на шофьора, снимал клипа. Твърдят, че се казва Милко и често с приятели си правят гонки в селото. Семейството му обаче твърди, че това не е синът им и „някой се опитва да го натопи”. „Откъде сте сигурни, че със 160 км/ч е карал синът ми? Има клип, ама не е сина ми. Не знам кой е, недейте снима!”, възмути се майка му пред камера на Нова.

 

„Състезателната отсечка” всъщност е главният път, който минава през селото. И двамата шофьори от клипчето далеч не са единствените нарушители. Оказа се, че училището в селото се намира на главния път - точно там, където въпросните коли са преминали с бясна скорост.

 

„На пешеходната пътека не спират, чакаме ги и тировете да минат, с по 100-120 км/ч минават, наистина не можем да минем”, казва Ивайло, ученик от училището наблизо.

 

Гонката продължава към село Самоводене. Там обаче по идея на кмета са сложени камери, които да наблюдават трафика. Благодарение на тях не за първи път се хващат подобни нарушители. „Денем и нощем се виждат регистрационните номера на преминаващите автомобили. Полицията могат да изтеглят записа и ще се види и вторият автомобил след това ВТ6330ВТ, т.е. вторият автомобил, от който е заснет”, казва кметът на с. Самоводене Николай Милаковски.

 

От полицията заявиха, че са се самосезирали, след като клипът беше излъчен по Нова телевизия. Уточниха, че шофьорът на първата кола е от Велико Търново. Разпитан е по случая. Досието на пътя му е чисто, затова след проверката си е тръгнал с протокол за предупреждение.